Hoekappartement Zeedijk Knokke

Raamdecoratie aan de kust vergt een specifieke aanpak. Zon en licht zijn een grote troef, maar kunnen ook genadeloos tekeer gaan tegen parket, meubilair of tapijten. Bovendien wenst men in alle omstandigheden te kunnen genieten van het wijdse unieke uitzicht op strand en zee. 

Vanuit die benadering werden aan de klant screen rolgordijnen voorgesteld. Het screendoek bestaat in diverse kleuren en verschillende graden van transparantie. In dit geval werd een transparantiegraad van 5% toegepast wat betekent dat het doek een uitstekende bescherming biedt voor het interieur, maar ook voldoende doorzichtig is om steeds doorkijk naar buiten te garanderen. 

Op technisch vlak werd met volgende zaken rekening gehouden :

  • screens aan de binnenzijde geplaatst ipv van buiten: ze passen harmonieus in het interieur en zijn niet afhankelijk van weer en wind
  • electrische rolgordijnen, aangesloten op de domotica-bediening in het appartement. Dit maakt de bediening heel eenvoudig, in groepen of afzonderlijk, zonder zichtbare bedieningskettingen
  • sommige rolgordijnen werden mechanisch met elkaar verbonden, zodat minder motoren nodig zijn
  • in opgerolde toestand verdwijnen de rolgordijnen volledig onzichtbaar in de bovennis - het raam blijft volledig vrij

Reactie van de klant: "We zijn zeer gelukkig met onze keuze. Het resultaat overtreft onze verwachtingen. De bediening loopt super licht en geruisloos, we blijven het strand zien en alles past perfect in ons interieur. Bedankt voor het mooie werk."