Interieurwinkel Vlatex - historiek

 

Uitverkoop bij Vlatex, uw interieurwinkel in het Meetjesland.

In het voorjaar 2021 nemen wij onze intrek in onze nieuwe interieurwinkel langs de N9 in Waarschoot (Lievegem).

Daarom wordt momenteel de volledige huidige winkelvoorraad aangeboden aan

Kortingen van -20% -30% -40% -50% -60 % -70 %

 

'Niet te geloven: zo'n interieurzaak in zo'n klein landelijk dorpje!'. Dat is vaak de eerste reactie van nieuwe klanten.

Logisch: onze toonzalen beslaan bijna 2000 m² en dat verwacht men niet direct op het platteland.
Een opdeling in tapijten, woningtextiel, slaapkamerartikelen en interieuraccessoires zorgt voor een overzichtelijk interieurassortiment.

Het begon allemaal méér dan 40 jaar geleden. Begin jaren '60 was Bentille een levendig vlassersdorp, met wel 10 bedrijven voor het zaaien, oogsten, repelen, roten en zwingelen van vlas. De concurrentie van synthetische vezels en meerdere misoogsten troffen het vlasserdsorpje hard. Meerdere vlasbedrijven stopten er mee.

Om vlaslinnen meer bekend te maken bij het grote publiek, begonnen onze ouders met de verkoop en promotie van linnen weefsels: tafeldoeken, bedlinnen, interieurstoffen.
Jaar na jaar groeide de zaak, en daarmee ook de nood aan ruimte. Midden jaren '70 verhuisde Vlatex van de kleine dorpswinkel van 100 m² naar een vlasloods van 600 m².

In 1985 besloten we de zaak van onze ouders verder uit te bouwen. De oude vlasfabriek werd omgebouwd tot een showroom van 1700 m². In de zomer van 2014 werd de showroom gerenoveerd.

Van vlaslinnen tot complete interieurinrichting 

Kortom: dat gigantische gamma is er niet vanzelf gekomen. Het vlaslinnen neemt nog steeds een belangrijke plaats in ons aanbod in: tafellinnenkeukentextielbedlinnen of interieurstof.

Raambekleding vormt de tweede belangrijke peiler uit ons assortiment. OvergordijnenAmerican stores, en zonweringen voor alle soorten binnenhuisinrichting.

Een mooi tapijt is letterlijk de basis van uw interieur. Met permanent meer dan 2000 tapijten in onze tapijtenwinkel, rekenen we onszelf tot de toonaangevende tapijtzaken in het land. Geen trend ontgaat ons, zowel in het klassieke als in het moderne genre. Gepersonaliseerd maatwerk breidt bovendien de keuzemogelijkheden voor onze klanten nog verder uit.

In onze afdeling slaapcomfort kan u rekenen op degelijk advies bij de keuze van uw donsdekenmatras of lattenbodem.
Plaids, sierkussens, kleine meubelen en sfeervolle interieur accessoires, ten slotte, geven uw interieur de finishing touch.

Binnen kijken bij Vlatex : - Virtuele tour
hieronder kan je met Google Business View binnen wandelen  en rond kijken in onze winkel

 

Aanraders rondom Vlatex

Als u dan toch in onze regio bent, geven we u nog deze tips: de fiets- of wandeltochten in het landelijke Krekengebied zijn onovertroffen. Ook op gastronomisch vlak is het genieten geblazen: in restaurant De Warande wacht u een hartelijk onthaal. De Warande is een begrip in de wijde regio. Gastronomische genoegens gaan er hand in hand met een comfortabel interieur, waarvan Vlatex de inrichting mocht verzorgen.

Hartelijke groeten,

Patrick en Annie Boelens - Leers
Zaakvoerders van Vlatex

Patrick en Annie Boelens - Leers, zaakvoerders van Vlatex